Non-stop Finnország

Erasmus ösztöndíjjal 5 hónap a finnországi Tampereben.

Friss topikok

  • zabszem: jó buli lehetett :) gondolom, ők (már)nem fáztak ;) (2011.05.19. 14:40) Finnország a világbajnok!
  • benzinvérű: Igen. Jobb ha anyukádék nem nézik meg:). (2011.05.05. 20:10) The Dudesons
  • benzinvérű: Igazán sajnálom, de mint sejted, vizsgaidőszakom lesz, így megkérlek, hogy egyeztessünk egy mindke... (2011.05.03. 16:57) Május végi utazás
  • nalle_puh: @tuzogep: hat a realizmus fokarol mindig nehez nyilatkozni amikor alternativ tortenelemrol van szo... (2011.04.21. 09:06) Kommunnisták és nácik
  • fktszdr: Erre csak annyit, hogy a mi finnjeink itt Liechtensteinben azt szokták mondani, hogy bizony-bizony... (2011.04.10. 17:57) Az igazság a nyerőgépekről

Csúfos nyereség a kyykkää selejtezőn

2011.01.28. 19:11 tuzogep

 Pontosan 1-re értem a Kyykkää csatamezőre, ami az egyetem mögötti parkoló volt. Négy pálya volt kialakítva, így egyszerre 8 csapat játszott a kvalifikációért. Gyorsan összeszedtem a mexióki-osztrák-magyar csapatot, és hamarosan kezdtünk is. Minden meccs két körből áll, ami térfél cserét is jelent. A játék alapvetően egyszerű: meghatározott vonal mögül kell eldobni egy nagy fadurungot úgy, hogy a másik oldalon minél több kis fahengert lökjön ki a felrajzolt négyzetből. Amennyi marad a kör végén, annyi mínusz pontot kap a csapat. 

Származási hely: Finland, Tampere

A játék tulajdonképpen egy havas területen játszott kocsmasport, mert a hidegben mindenki töményt ivott, ami teljesen érthető is volt. Néhány finn ismerősömtől kaptam pár infót még a játékra vonatkozóan: igazából annyira senki sem akar nyerni, mert akkor még többet kell játszani, és lehet, hogy másnap is korán folytatni kell a játékot; mindenki inkább az ivást preferálja, meg a versenyhez tartozó esti szaunapartit, ami után érthető, hogy másnap miért nem akarnak már játszani.

Származási hely: Finland, Tampere

Szóval játszottunk. Csapatkapitányként mindig enyém volt az első két dobás, ami valahogy mindig betalált. Aztán kikaptunk az első csapattól. A hidegben ettünk egy kis grillkolbászt, amit ott helyben grilleztek, aztán lassan jött a következő játék a nem túl ügyes lányok ellen. Mi most játszottunk életünkben másodszor, és ahhoz képest nem is olyan rosszul, mert szoros volt a vége, de kikaptunk.

Származási hely: Finland, Tampere

Újabb információk: le kéne fizetni a bírót. Csak egy üveg vodkát kell az orra alá nyomni, hogy belekortyoljon, és akkor kirúg egy-két kyykkäät (ezek a kis fa hengerek) a pályáról nekünk. Teljesen bevett gyakorlat a világbajnokságon is. Hm. Nincs vodkánk, így felkészültünk az utolsó játékra, ahol még volt esélyünk veszíteni. 

(Van másik videóm is.)

Egészen jól szerepeltünk az első körben, szoros volt, de a másik csapat volt a jobb. A második kört azonban megnyertük! Azt az örömöt látni kell az arcokon, elmesélni nem lehet, amit a csapaton láttam. És senkit sem érdekelt, hogy összesítésben akkor is kikaptunk.

Származási hely: Finland, Tampere

Szólj hozzá!

Címkék: vodka világbajnokság selejtező kolbász tömény kvalifikáció kyykkää

A bejegyzés trackback címe:

https://nonstopfinn.blog.hu/api/trackback/id/tr142621584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása